II edycja konkursu Kupuj Lokalne Produkty

POBIERZ: regulamin konkursu


Sortowanie: Data dodania   |   wg głosów

ilość głosów: 1162SZYNKA ŁĘGOWSKA


Mięso peklowane na mokro, ok. 6 dni w zalewie z przyprawami: sól szara, peklosól, liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, czosnek. Wędzone drzewem olszowym oraz jałowcowym od 14 do 16 godzin. Nie parzone. Szynka Łęgowska po uwędzeniu obsypywana jest przyprawami: pieprzem kolorowym, papryka słodką, gorczycą.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 980MIÓD WIELOKWIATOWY-CZERWCOWY Z GOSPODARSTWA PASIECZNEGO W DŁUGIM KĄCIE PAŃSTWA KALISZEWSKICH


Miód pochodzi z nektaru różnych gatunków kwiatów kwitnących i spadzi występujących w tym miesiącu tzn. czerwcu. Produkt ma kolor ciemno-żółty, ma specyficzny zapach i smak. Ma bardzo duże znaczenie odżywczo-lecznicze dla człowieka. Wykazuje działanie przeciwzapalne, wykrztuśne, odtruwające, jest lubiany przez konsumentów.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 571MIÓD NEKTAROWY WIELOKWIATOWY Z PASIEKI "KURPIK" PAŃSTWA NIEDŹWIEDZKICH


Miód pszczeli – produkt naturalny pszczół. Jest od najdawniejszych czasów naturalną substancją odżywczą i leczniczą łatwo przyswajalną przez organizm z uwagi na dużą zawartość cukrów prostych.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 299FAFERNUCHY


Fafernuchy z marchewką są produkowane z ciasta chlebowego z dodatkiem miodu, syropu ziemniaczanego, marchwi i odrobiną pieprzu. Kiedyś nasze babcie piekły je dla swoich dzieci zamiast cukierków.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 1491  DUKAT OSTROŁĘCKI – 2011 – 180 ROCZNICA BITWY POD OSTROŁĘKĄ


Pierwsza moneta lokalna związana z Ostrołęką. Została wydana dla uczczenia pamięci 180 Rocznicy Bitwy pod Ostrołęką. Spotkała się z bardzo dużym zainteresowaniem mieszkańców miasta, przyjezdnych gości oraz kolekcjonerów z całej Polski. Jako produkt lokalny w ciekawy sposób promuje nasze Miasto i wydarzenia związane z Ostrołęką oraz zachęca do kupowania produktów lokalnych.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 131BIŻUTERIA SREBRNA – kolekcja „Wycinanka kurpiowska”


Biżuteria wykonana z ręcznie formowanego srebra technikami Art Clay inspirowana kurpiowską wycinanką z motywem gołąbków ozdobiona cyrkoniami. Naszyjnik wykonany z lnu.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 101VOUCHERT PREZENTOWE KARTKONOSZ


Co to znaczy dobry prezent? Od serca. Z pomysłem. Kiedy ktoś się dla nas postara. Wszystkie te cechy łączą Vouchery Prezentowe, które zaproponował portal z kartkami intnernetowymi Kartkonosz Polska, założony przez ostrołęckie studio graficzne Digra.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 56CHLEB KOŁODZIEJ


Chleb kołodziej jest wieloziarnistym produktem na bazie mąki żytniej pytlowej oraz wieloma rodzajami ziaren, produkowany zgodnie z kurpiowską tradycją.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 44EKOLOGICZNE SERY KOZIE


Ekologiczne sery wytworzone z koziego mleka metodami tradycyjnymi i naturalnymi. Różne gatunki: twarożki, kuleczki z przyprawami, suszone, podpuszczkowe, wędzone, pleśniowe.
Bez sztucznych dodatków i chemii. Pożywne i naturalne.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 34GOSPODARSTWO EKO-AGROTURYSTYCZNE


Ekologiczne gospodarstwo wypoczynkowe, zlokalizowane w spokojnej wiosce, cisza, spokój, czyste środowisko, żywienie w oparciu o własne produkty i tradycyjne potrawy, m. in. produkty z koziego mleka, wynajem kajaków, rowerów, w pobliżu stawy, rzeka, lasy.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 281 TALAR KURPIOWSKI- 2011 ROK KSIĘDZA WŁADYSŁAWA SKIERKOWSKIEGO


Pierwsza moneta lokalna związana z Kurpiowszczyzną. Upamiętnia obchody Roku ks. Wł. Skierkowskiego. Moneta promuje Region Kurpiowski i została ciepło przyjęta przez odbiorców: mieszkańców regionu, turystów i kolekcjonerów.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 19LUSTRA KRYSZTAŁOWE GRAWEROWANE


Wychodząc z założenia, że wygląd samego lustra ma niebagatelne znaczenie, zgłaszamy do konkursu kolekcję Luster Kryształowych Grawerowanych, zaprojektowanych i wykonanych przez firmę Lus-ar.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 10ŁOPATKA WIEPRZOWA W CHLEBIE


Łopatka wieprzowa w cieście wyróżnia się rewelacyjnym smakiem i jest często podawana na weselach oraz większych imprezach.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 9MONETA Z ŻYCZENIAMI – 1 DUKAT OSTROŁĘCKI I 1 TALAR KURPIOWSKI


Oryginalne, trwałe, innowacyjne pamiątki z pobytu na Kurpiach. Promują miasto i powiat ostrołęcki na Mazowszu. Uzupełnione ofertami handlowymi firm zachęcają do kupowania lokalnych innych produktów, kolekcjonerstwa i zbierania różnych walorów sztuki i kultury kurpiowskiej.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 9DRZWI WEWNĘTRZNE MODEL APUS


Do produkcji naszych drzwi używamy drewna, płyt MDF, płyt HDF oraz płyty wiórowej otworowej. Wykończenie drzwi stanowi fornit naturalny lub modyfikowany o szerokiej gamie kolorów. Drzwi są lakierowane lakierem bezbarwnym z widoczną strukturą lub w wersji lakierowanej w kolorach palety RAL.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 8PĄCZEK Z PUDREM


Pączek z pudrem jest produkowany zgodnie z receptą mojej Babci i nie zawiera żadnych ulepszaczy i barwników - mówi o swoim produkcie właściciel piekarni. Do produkcji wykorzystywane są jaja od kury i pozostałe naturalne składniki.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 6LINIA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH I GASTRONOMICZNYCH „SMAKI KURPIOWSZCZYZNY”


Tradycyjne kurpiowskie potrawy: kozicak, rejbak, łopatka w chlebie, fafernuchy, sosnówka, pierogi z kurką i kapustą. Artykuły produkowane z lokalnych surowców według tradycyjnych przepisów.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 4SZYBA ZESPOLONA PST QUATTRO THERMO


Szyba posiada współczynnik przenikania ciepła uq – 0,3 w/m²k – zalety: poprawa komfortu zamieszkania i obniżenie kosztów ogrzewania. Możliwość konfigurowania przeszkleń o charakterze przeciwsłonecznym i antywłamaniowym.
więcej »
Głosowanie zakończone.

ilość głosów: 2KINKIETY LEDOWE DO OŚWIETLENIA LUSTER


Jednym z nieodłącznych elementów modnej łazienki (ale także toaletki, czy sypialni) stało się ostatnio oświetlenie typu LED: ekologiczne, punktowe i wyraziste. Diody starczają na okres czasu o wiele dłuższy nić żarówka.
więcej »
Głosowanie zakończone.

19 lutego 2018 r.
PnWtŚrCzPtSoNd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4





Ostrołęckie Forum Gospodarcze
ul. Gorbatowa 15/236
07-410 Ostrołęka
INFORMACJE O PROJEKCIE
Promocja gospodarcza Mazowsza Północno-Wschodniego. Ostrołęka na Kurpiach-Miasto przyjazne przedsiębiorczości